معرفی وبلاگ
سلام، سلامی به اندازه تمام پست ها و کامنت های این وبلاگک خوشحالم از این که یه نگاهی به با شهدا انداختید در ضمن اکثر مطالب این وبلاگو شهدا مینویسند یعنی من از خودم مطلب نمی نویسم چون فکر می کنم مطلب شهدا بیشتر به خودم و شما کمک می کنه. # اگر مطالب دارای کم و کاست هستش می تونید نظر بدید
دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 84259
تعداد نوشته ها : 192
تعداد نظرات : 10
Rss
طراح قالب
GraphistThem158

عملیات رمضان برای به دست آوردن موضع برتر نظامی در جبهه‌های جنگ بود و چون در آن زمان شرایط ایران که اصلی‌ترین آن‌ها تعیین متجاوز و دریافت غرامت بود پذیرفته نشده بود.
در آن شرایط، دورنمای مثبتی برای آغاز مذاکرات تصور نمی‌شد. در صورتی‌ که تغییرات حاصله از تحولات نظامی به نحو مطلوب پدیدار می‌شد.

منبع: کتاب آشنایی باجنگ جلد 2

دسته ها : ابهامات جنگ
سه شنبه 1389/6/2 15:42
درباره‌ی شرایط و زمینه‌هایی که منجر به تصویب قطع‌نامه‌ی 598 شد، می‌توان توضیحات زیر را عنوان کرد: الف) این قطع‌نامه در شرایطی در شورای امنیت تصویب شد که برتری ایران در طراحی عملیات‌های ابتکاری محرز شده بود و عملیات‌های بزرگ و سرنوشت‌سازی چون والفجر8 و کربلای 5 ثابت کرد که ایران مهارشدنی نیست و قادر است در شرایطی غیرقابل پیش‌بینی، پیروزی‌های استراتژیکی به دست آورد. ب) حمله‌ی هواپیمای عراقی به ناو استارک آمریکا در 27 اردیبهشت ماه سال 1366 نشان داد که ممکن است حوادث غیرمترقبه‌ای حتی به دست برخی عوامل ناشناخته در ارتش عراق صورت گیرد و دامنه‌ی بحران را پیچیده‌تر کند. ج) حضور قدرتمند سپاه، در صحنه‌ی جنگ دریایی، کشورهای حامی عراق در جنوب خلیج فارس را تهدید می‌کرد. د) آمریکا و شوروی در آغاز جنگ بین ایران و عراق مؤثر بودند ولی نمی‌توانستند برای پایان دادن به آن نقش تعیین کننده‌ای داشته باشند. از سوی دیگر این دو ابرقدرت از پیروزی ایران در جنگ و وسعت گرفتن انقلاب اسلامی در منطقه نگران بودند.
دسته ها : ابهامات جنگ
سه شنبه 1389/6/2 15:38
علل انگیزه‌ها و اهداف آغاز جنگ تنها در مسئله‌ی اروند خلاصه نمی‌شود. در واقع علاوه بر استقرار حاکمیت مطلق بر اروند تصرف قسمتی از اراضی ایران در جبهه‌ی مرکزی و مهم‌تر از آن تجزیه‌ی استان خوزستان از ایران از اهداف کشورگشایی عراق بود. اما در کنار این هدف‌های فوری، هدف های دیگری چون سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران، عهده‌دار شدن ژاندارمی و رهبری جهان عرب نیز از دیگر اهداف دولت عراق به شمار می‌رفت. کوشش برای تحقق دعاوی‌ای هم‌چون "تغییر حاکمیت جزایر ایرانی در خلیج‌فارس (ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک)" در همین چارچوب معنی پیدا می‌کند. در این‌جا شماری از علل اهداف و انگیزه‌های رژیم صدام در حمله به ایران که آشکارا مورد تأکید این دولت قرار گرفته است، با توضیحی مختصر، مورد اشاره قرار می‌گیرد: الف_ برقراری حاکمیت مطلق بر اروندرود رهبران عراق بارها در سخنان خود خواستار برقراری حاکمیت مطلق آن کشور بر اروندرود شده‌اند. وزیر امور خارجه‌ی عراق در نامه‌ی خود به دبیر کل سازمان ملل متحد در 21 سپتامبر198
دسته ها : ابهامات جنگ
شنبه 1389/5/30 20:12
X